Afecció del canvi d’horari en les excursions de SENDERISME – OSONA rutes de senderisme –


Aquest dissabte passat, com tots hem pogut comprovar, ha canviat l’hora. Apuntant cap a l’hivern hem tirat endarrera 1 hora les agulles dels notres rellotges, és a dir, hem viscut un dia de 25 hores el passat dissabte 26 d’octubre de 2013.

Cada dia tindrem menys hores de llum fins a la primavera. La tardor es manifesta convidant al recolliment. Les fulles dels arbres cauen. El vent fa de les seves, Els petits fan la descoberta d’aquesta estació de l’any en la que predominen els colors marrons, vermells i ocres a l’hora que gaudeixen de festes com la castanyada.

Cóm afecta el canvi d’horari a les excursions de senderisme?

Es recomanable iniciar a tren d’alba les excursions i tenir la cura i precaució d’acabar-les amb llum natural de dia. Per molt que es recomani dur a les nostres motxilles un frontal o una llenterna cal evitar que sen’s faci de nit, en especial, en aquelles rutes de senderisme o excursionisme de certa dificultat tècnica.

“El canvi d’hora és una mesura de més d’un segle de vida. Se li atribueixen diversos impulsors. Un d’ells és Benjamin Franklin, que mentre vivia a París va proposar que els francesos es llevessin abans per aprofitar la llum del sol. També se n’emporta el mèrit el constructor anglès William Willet, per raons similars a Franklin. Diuen que un dia de 1905, passejant a cavall ben d’hora al matí, es va adonar que la major part de la gent encara dormia. Des de llavors es va proposar impulsar l’horari d’estiu, entre altres coses perquè això li permetia tornar de les seves partides de golf a la tarda quan el sol encara era a l’horitzó. El primer a proposar la idea, però, va ser un neozelandès,  astrònom George Vernon Hudson, el 1895. Fins a la Primera Guerra Mundial la mesura no es va fer extensiva a tot Europa. Sempre per la mateixa raó: estalviar energia. En aquell cas, en ple conflicte bèl·lic, es volia estalviar carbó. El 1974 es va recuperar la idea per fer front a la primera crisi del petroli, en una situació d’estalvi energètic similar a l’actual. Des de llavors, el canvi horari s’ha anat aplicant al continent. ” Font info

“El siguiente cambio  ( al horario de Verano )  se producirá: El día 30 de marzo de 2014 A las 2:00 de la mañana el reloj se cambiará a las 3:00 de la mañana El anterior cambio (al horario de Invierno)  se produjo: El día 27 de octubre de 2013 A las 3:00 de la mañana el reloj se cambió 2:00 de la mañana “

http://www.youtube.com/watch?v=o67ocCnKL4o

estaciones-del-ano

Acerca de albertpetit.com

Temes de senderisme, muntanya, medi ambient, ecologia, ecosistema i sostenibilitat pràctica. http://www.albertpetit.com
Esta entrada fue publicada en Manlleu, senderisme, Uncategorized y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

DEIXA UN COMENTARI O APUNTA'T

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s