La Creu de Gurb – Sant Julià Sassorba – Sant Sebastià-Sant Joan de Galí 18 Km 770 m; senderisme per la plana d’OSONA


La ruta de senderisme dels 3 turons: La Creu de Gurb, Sant Julià Sassorba i Sant Sebastià ha estat feta per diferents equips de senderisme de la Comarca d’OSONA, Barcelona.

5

Una ruta molt típica i propera a Vic i a Manlleu, la Capital del Ter. Aquestes dues imatges pertanyen al track de 18 Km i 770 m de desnivell.

3 turons

Des de SMS, Senderisme estem estudiant aquesta ruta de senderisme per OSONA.

3

SMS, Senderisme anirà el proper diumenge 8-2-2015 a fer una ruta exploratòria per valorar la situació.

1

Un dels punts de sortida d’interès és precisament des de Sant Joan de Galí,

“El pla de Sant Sebastià (770 m.) amb una ermita en el seu punt més alt és un indret molt conegut i apreciat per la gent de Vic. El perfil es divisa des de bona part de la ciutat i la situació el converteix en un esplèndid mirador sobre la ciutat i la plana. L’itinerari comença a la zona esportiva de Vic i transcorre parcialment pel terme municipal de Gurb. En el tram final coincideix amb el recorregut ambiental de l’entorn del Mèder.
Recorregut: circular
Distància: 15,4 km
Lloc de sortida: Alberg Canonge Collell (Zona Esportiva Municipal)
Elements d’interès:
El pla de Sant Sebastià està envoltat d’una roureda de roure martinenc amb boix, ben conservada, amb pi roig a la part obaga i roureda i garric al vessant assolellat. D’entre totes les masies que trobem pel camí destaca el Galí, amb la seva torre de defensa probablement originària de l’època romànica. Al costat hi ha l’antiga parròquia de Sant Joan de Galí del segle XI i reformada totalment el segle XVII. Després del Galí, l’itinerari s’enfila abruptament cap a Sant Sebastià. La capella ja existia al segle XVI, però l’edifici actual amb el seu campanar característic es va construir el segle XVIII amb motiu d’una pesta. És un indret important en la història de Catalunya, ja que va ser aquí on el 1705 un grup de patriotes catalans, defensors dels drets de successió de l’arxiduc Carles d’Àustria a la corona espanyola, van signar el Pacte dels Vigatans. Aquest fet va suposar l’inici de la lluita contra Felip V, el primer rei Borbó de l’estat espanyol, i de l’anomenada Guerra de Successió. Baixant de Sant Sebastià passem prop del Soler Botei, una altra masia important d’aquest recorregut. Un cop a baix trobem de seguida el curs del riu Mèder que baixa de Santa Eulàlia de Riuprimer en direcció a Vic. Font: victurisme.cat “

Anuncios

Acerca de albertpetit.com

Temes de senderisme, muntanya, medi ambient, ecologia, ecosistema i sostenibilitat pràctica. http://www.albertpetit.com
Esta entrada fue publicada en Manlleu, senderisme y etiquetada , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

DEIXA UN COMENTARI O APUNTA'T

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s