Festivals de Senderisme Pirineus


nuevo-1

El senderisme, com a activitat lúdico-esportiva i no competitiva s’expressa en forma de festival de senderisme en el Prineu Català.

Els TRETS CARACTERÍSTICS dels festivals de senderisme dels Pirineus són:

El senderisme com a eix central. L’objectiu comú és promoure el senderisme als Pirineus com una activitat d’oci saludable, a l’abast de tots els públics i que permet descobrir el fascinant paisatge pirinenc, el seu valuós patrimoni natural i cultural, i l’autenticitat d’un territori viu, amb tradicions i històries humanes de passat i de present.

Amb guies interpretadors locals. Guies locals experts, ben coneixedors del patrimoni pirinenc, acompanyaran els visitants durant les diverses rutes a peu que ha programat cada festival. Els visitants viuran així una experiència més enriquidora i podran descobrir una cara dels Pirineus potser menys coneguda, però molt més real i autèntica.

Tots els públics hi són benvinguts. Els festivals combinen propostes senzilles amb rutes exigents. Per tant, hi ha activitats per a famílies i gent gran que transcorren per camins senzills i paisatges bucòlics, i propostes per a persones que busquen exigència física i paisatges agrestes d’alta muntanya. En el cas del festival de la Cerdanya, també s’han programat rutes adaptades per a persones amb discapacitats físiques.

Els productes locals, un gran valor afegit. A més de les rutes, s’han organitzat àpats i tastets basats en productes locals. Una oportunitat excel·lent per gaudir de formatges, embotits, carns, dolços i molts altres productes propis de la gastronomia dels Pirineus.

Més informació en els webs:

http://www.vallboi.cat/ca/trekfestival

http://www.cerdanyahappywalking.cat

http://www.vallfosca.net

http://www.millaverticaldareu.com

Els quatre festivals celebren enguany  la seva primera edició-2016, però neixen amb una clara voluntat de continuïtat. Per això, tots ells organitzaran noves edicions els pròxims anys amb la intenció d’anar creixent i d’atraure un públic cada cop més nombrós, tant nacional com internacional.

D’altra banda, des d’un inici les entitats organitzadores dels festivals han col·laborat entre elles gràcies a la coordinació de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i en el marc de la Taula de Senderisme de l’Alt Pirineu i Aran. Aquesta taula d’àmbit pirinenc és un grup de treball que promou la participació i el debat entre els agents públics i privats implicats en la projecció d’aquest territori com a destinació de senderisme.

Acerca de albertpetit.com

Temes de senderisme, muntanya, medi ambient, ecologia, ecosistema i sostenibilitat pràctica. http://www.albertpetit.com
Esta entrada fue publicada en Manlleu, senderisme, Uncategorized y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

DEIXA UN COMENTARI O APUNTA'T

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s